Anubias Pogostemon stellatus (Eusteralis)

sterplant

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De sterplant Pogostemon stellatus uit Oceanië is wat veeleisender, maar dat maakt het mooie uiterlijk goed. Het is ook in de handel verkrijgbaar als Stern Rotala of Eusteralis stellata. De stengelplant, die 15 tot ca. 25 cm hoog wordt, is perfect voor de middengrond tot de achtergrond van het aquarium en verdraagt zacht tot middelhard water.

Een aantrekkelijke sterplant, Pogostemon stellatus, afkomstig uit Australië en Papoea-Nieuw-Guinea, heeft stervormige bladeren op rechtopstaande stengels. Ze zijn groen tot roodachtig en vooral de scheuten zijn vaak mooi contrastrijk gekleurd. De stengelplant, die relatief laag blijft, ziet er bijzonder mooi uit in de middengrond tot op de achtergrond.

De sterplant heeft in ieder geval extra bemesting met CO2 nodig en heeft een hoge lichtbehoefte. De toevoer van voedingsstoffen moet ook voldoende zijn om de sterplant goed te laten groeien. De sterplant verdraagt regelmatig snoeien zeer goed en wordt dan bossig en loopt weer goed uit.

Deze aantrekkelijke aquariumplant wordt vermeerderd door stekken. Ze worden verkregen door de scheuttips terug te knippen. Je steekt de scheuten gewoon in het grind of de grond, waar ze wortel schieten en al snel weer beginnen te groeien.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
De snelgroeiende sterplant is een geweldige aquariumplant die goed tot zijn recht komt in een grotere groepsbeplanting. Deze groepen zien er heel mooi uit als je ze in etappes van voor naar achter knipt.

Oorsprong: Australië & Papoea-Nieuw-Guinea
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

recensies in Nederlands voor Anubias Pogostemon stellatus (Eusteralis)

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder