Anubias Pogostemon Helferi CUP

Kleine waterster

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De wat veeleisendere stengelplant Pogostemon helferi, het sterkruid, komt uit Zuidoost-Azië. Het geweldige uiterlijk maakt de extra inspanning meer dan goed. De 5 tot 10 cm hoge aquariumplant is perfect voor de voorgrond tot het midden van het aquarium en verdraagt zacht tot middelhard water.

Het sterkruid Pogostemon helferi uit Zuidoost-Azië is een mooie blikvanger voor de voorgrond tot het midden. De langwerpige bladeren met een golvende rand zijn heldergroen gekleurd en zijn stervormig rond de stengel.

Deze prachtige aquariumplant heeft extra bemesting met CO2 en een goede toevoer van plantenvoeding en matig tot sterk licht nodig om goed en compact te kunnen groeien. Onder veel licht blijft het sterkruid erg compact en kort, bij zwakker licht kan het gebeuren dat het zich haast en dan omhoog groeit. Zoals de meeste stengelplanten verdraagt ook het sterkruid regelmatig snoeien en kan dan mooi vertakken.

De bij het snoeien afgesneden scheuten zijn gemakkelijk te planten. Hiervoor worden ze met een pincet in het aquariumgrind of de bodem gestoken. Daar wortelen ze snel en groeien ze.

De versie in de beker is in vitro gekweekt in het laboratorium. Hiervoor worden de planten vermeerderd in celweefselculturen. Ze zijn steriel en brengen geen passagiers zoals slakken of ander ongedierte mee. Bij dit soort plantenteelt worden ook geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, daarom zijn de bekerplanten in de Olibetta online shop zelfs veilig voor garnalen en kunnen ze zonder voorbewatering direct in het aquarium worden geplant.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:

De Thaise naam Daonoi betekent "Kleine ster" in het Duits en beschrijft vrij goed de zeer speciale vorm van Pogostemon helferi als je het van bovenaf bekijkt.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Plaatsing: Voorgrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Pogostemon Helferi CUP

1 recensie in een andere taal

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder