Anubias Microsorum pteropus XL

Java-varen

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De zeer gemakkelijk te verzorgen Microsorum Pteropus, oftewel Javavaren, komt uit Zuidoost-Azië. De epifyt wordt 10 tot 20 cm hoog en is perfect te binden aan wortels of stenen in de middengrond en verdraagt zacht tot hard water.

De Javavaren Microsorum Pteropus uit de junglestromen van Zuidoost-Azië heeft een vaste plaats in de aquariumhobby. De lange, middelgroene bladeren van deze prachtige watervaren groeien vrij langzaam. Javavaren is robuust en niet veeleisend en heeft niet veel licht nodig.

Microsorum Pteropus groeit in de natuur ook als epifyt. De wortelstok (de dikke groene wortelstok) van de watervaren groeit kruipend over de grond. De wortelstok mag niet worden geplant omdat deze kan gaan rotten in het substraat in het aquarium. Javavaren wordt daarom het beste vastgebonden of gelijmd aan een aquariumwortel of een siersteen. Bij het planten in het substraat moet je ervoor zorgen dat de onderstam zeker niet bedekt is met grind of aarde.

De onderhoudsvriendelijke Microsorum Pteropus past heel goed in het midden van verhardingen zoals wortels en stenen. Hij is niet echt kieskeurig wat betreft waterwaarden en groeit ook bij weinig licht en zonder CO2-bemesting. Wat de Javavaren echter nodig heeft, is een goede toevoer van kalium. Als dit niet het geval is, kunnen er lelijke zwarte vlekken ontstaan, vooral op de oudere bladeren.

Javavaren reproduceert via dochterplanten die zich vormen op de bladpunten. Afknippen en planten, zo makkelijk is het te vermenigvuldigen.

Je kunt Javavaren ook als XL-exemplaar hier in de winkel kopen. De grote moederplant is een bijzonder mooi en indrukwekkend exemplaar van Microsorum Pteropus.

Je kunt Java-varen bij ons krijgen in de Olibetta-winkel, al gebonden aan een wortel van maat ML, wat overeenkomt met een lengte van 25-30 cm.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Als alternatief voor de klassieke nylondraad raad ik voor de bevestiging graag de snelwerkende lijm Gel ProHaru Rapid van JBL aan. Zo is het heel eenvoudig om Javavaren aan bijvoorbeeld aquariumwortels of een sierkei te bevestigen.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Microsorum pteropus XL

1 recensie in een andere taal

2,0 van 5 sterren
5 Sterren
0 (0%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
1 (100%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder