Anubias Micranthemum umbrosum

Rondbladige parelmoer

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Het gemakkelijk te verzorgen parelkruid Micranthemum umbrosum komt uit Zuid-Amerika. De snelgroeiende aquariumplant houdt van zacht tot middelhard water. De bodembedekker, die 3 tot ca. 15 cm hoog wordt, komt goed tot zijn recht op de voorgrond of middengrond van het aquarium.

De goedgroeiende parelmoer Micranthemum umbrosum vormt vrij lange scheuten, maar omdat hij kruipend groeit, wordt hij toch niet erg hoog en kan daarom als bodembedekker op de voorgrond worden gebruikt. Ook in het midden kun je met het fijnbladige Parelmoerkruid hele mooie, losse effecten creëren. Je kunt het zelfs aan wortels of stenen bevestigen en overhangend laten groeien - en zo een geweldig en ongewoon effect in je aquascape of beplant aquarium creëren.

De uitgestrekte scheuten van Micranthemum umbrosum ontspruiten wortels aan de stengelknopen, waaruit vervolgens een nieuwe plant wordt gevormd. Om te vermeerderen, snijdt u eenvoudig de dunne stengels af en steekt u ze opnieuw in met een pincet.

Het zeer fijnbladige, lichtgroene parelmoer groeit goed in zacht tot middelhard water. CO2 is samen met een goede toevoer van voedingsstoffen nodig voor een compacte groei en mooie kleuren. Onder matig tot sterk licht groeit parelmoer mooi laag en compact, bij weinig licht heeft het de neiging om naar boven te groeien.

Je kunt de umbrosum Perlkraut ook kopen in de Olibetta-winkel in een steriele beker uit het laboratorium. Deze aquariumplant is gekweekt uit celculturen en is dus zeker niet verontreinigd met vervuilende stoffen. Ook brengt hij geen ongedierte, parasieten of ziekteverwekkers mee, waardoor je hem direct in het aquarium kunt gebruiken, ook als je gevoelige aquariumbewoners zoals dwerggarnalen houdt.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
De umbrosum Perlkraut groeit uit tot een zeer dicht tapijt op de voorgrond. Je moet het van tijd tot tijd uitdunnen, zodat de plant het licht niet zelf steelt. Als het tapijt te dik is, kan het gaan drijven en dat willen wij ook niet.

Oorsprong: Amerika
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Plaatsing: Voorgrond, Middengrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Micranthemum umbrosum

2 recensies in andere talen

4,3 van 5 sterren
5 Sterren
5 (71%)
4 Sterren
1 (14%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
1 (14%)

7 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 2 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

    Anderen kochten ook: