Anubias Micranthemum sp. 'Montecarlo'

New Large Pearl Grass

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De onderhoudsvriendelijke Montecarlo Pearlwort Micranthemum sp. 'Montecarlo', ook wel bekend als Micranthemum tweediei of Montecarlo-3, komt uit Zuid-Amerika. De snelgroeiende aquariumplant houdt van zacht tot middelhard water. De bodembedekker, die 3 tot ca. 15 cm hoog wordt, komt goed tot zijn recht op de voorgrond of middengrond van het aquarium.

De goed groeiende Montecarlo Pearlwort Micranthemum sp. 'Montecarlo' vormt vrij lange scheuten, maar omdat hij kruipend groeit, wordt hij toch niet erg hoog en kan daarom als bodembedekker op de voorgrond worden gebruikt. Ook in het midden kun je met het fijnbladige Parelmoerkruid hele mooie, losse effecten creëren. Je kunt het zelfs aan wortels of stenen bevestigen en overhangend laten groeien - en zo een geweldig en ongewoon effect in je aquascape of beplant aquarium creëren.

De uitgestrekte scheuten van Micranthemum sp. 'Montecarlo' ontspruiten wortels aan de stengelknopen, waaruit vervolgens een nieuwe plant wordt gevormd. Om te vermeerderen, snijdt u eenvoudig de dunne stengels af en steekt u ze opnieuw in met een pincet.

Het zeer fijnbladige, lichtgroene Parelmoerkruid Micranthemum sp. 'Montecarlo' groeit uitstekend in zacht tot middelhard water. CO2 is samen met een goede toevoer van voedingsstoffen nodig voor een compacte groei en mooie kleuren. Bij middelmatig tot sterk licht groeit Montecarlo Pearlwort mooi laag en compact, bij weinig licht heeft het de neiging omhoog te groeien.

Je kunt de Montecarlo Perlkraut ook in de Olibetta-winkel kopen in een steriele beker uit het laboratorium. Deze aquariumplant is gekweekt uit celculturen en is dus zeker niet verontreinigd met vervuilende stoffen. Ook brengt hij geen ongedierte, parasieten of ziekteverwekkers mee, waardoor je hem direct in het aquarium kunt gebruiken, ook als je gevoelige aquariumbewoners zoals dwerggarnalen houdt.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Het Montecarlo Parelkruid groeit uit tot een zeer dicht tapijt op de voorgrond. Je moet het van tijd tot tijd uitdunnen, zodat de plant het licht niet zelf steelt. Als het tapijt te dik is, kan het gaan drijven en dat willen wij ook niet.

Oorsprong: Amerika
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Plaatsing: Voorgrond, Middengrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Micranthemum sp. 'Montecarlo'

8 recensies in andere talen

4,8 van 5 sterren
5 Sterren
10 (83%)
4 Sterren
1 (8%)
3 Sterren
1 (8%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

12 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 8 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder