Anubias Limnophila heterophylla 'sessiliflora'

Zomerse moerasvriend

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De minder veeleisende stengelplant Limnophila heterophylla 'sessiliflora', de stengelloze moerasvriend, komt uit Zuidoost-Azië. De aquariumplant, die 40 tot ca. 50 cm hoog wordt, is perfect voor de achtergrond van het aquarium en verdraagt zacht tot hard water.

Limnophila heterophylla 'sessiliflora', de steelloze moerasvriend die veel voorkomt in de aquaristiek, is een zeer goede aquariumplant voor beginners. De snelgroeiende stengelplant met het fijne blad komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. U kunt profiteren van hun snelle groei voor algenbestrijding. De steelloze moerasvriend is vrij gemakkelijk te verzorgen en haalt nog steeds de voedingsstoffen uit de algen. Dankzij deze competitie kunnen ze niet de overhand krijgen.

De robuuste steelloze moerasvriend groeit stijf rechtop. Door regelmatig te snoeien kun je goed vertakte, dichte struiken krijgen, de planten verdragen het snoeien heel gemakkelijk en reageren er goed op.

De lichtgroene, fijnbevederde bladeren van de steelloze moerasvriend schitteren echt in het aquarium. Bij sterk licht worden de scheutpunten roestbruin. De steelloze moerasvriend heeft niet per se CO2-bemesting nodig, maar met CO2 worden de planten sterker en ontwikkelen de bladkleuren zich feller.

Knijp voor uitlopers stukjes af van ongeveer 10 cm lang van de scheuttoppen van uw Limnophila heterophylla 'sessiliflora'. Deze stukjes leg je eenvoudig een paar centimeter uit elkaar in het grind of de aarde in het aquarium. Ze evolueren dan naar een nieuwe groep.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Houd je van de Cabomba aquariumplant met zijn mooie, fijn geveerde bladeren, maar is het te tijdrovend om te verzorgen? Hier vind je het perfecte alternatief voor de soms wat bitchy Cabomba. De Swamp Friend ziet er bijna hetzelfde uit en is een wereld makkelijker te houden.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

Limnophila heterophylla 'sessiliflora' pot

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Limnophila heterophylla 'sessiliflora'

3 recensies in andere talen

4,8 van 5 sterren
5 Sterren
5 (83%)
4 Sterren
1 (16%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

6 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 3 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder