Anubias Hygrophila corymbosa "Siamensis" XL

Gigantische watervriend

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De minder veeleisende stengelplant Hygrophila corymbosa 'Siamensis', de Thaise watervriend, komt uit Zuidoost-Azië. De 40 tot 60 cm hoge plant is perfect voor de achtergrond van het aquarium en verdraagt zacht tot hard water.

De Thaise watervriend Hygrophila corymbosa 'Siamensis', die erg populair is bij aquariumliefhebbers, is een klassieker uit Zuidoost-Azië. U kunt de snelgroeiende stengelplant optimaal gebruiken voor de bestrijding van algen, omdat deze niet veeleisend is en veel voedingsstoffen verbruikt die niet meer beschikbaar zijn voor de vervelende algen.

Deze robuuste, mooi om te zien aquariumplant wordt vrij hoog en kan daardoor op de achtergrond in het aquarium geplaatst worden. Bij regelmatig snoeien vertakt hij mooi en wordt dan bossiger en compacter.

Het grote, brede, lichtgroene blad van de Thaise watervriend staat prachtig in combinatie met waterplanten met fijner blad. Als Hygrophila corymbosa 'Siamensis' veel licht krijgt en goed wordt bemest in het aquarium, krijgen de scheutpunten een mooie bronskleur.

De Thaise watervriend groeit zelfs zonder CO2-bemesting, met CO2 gaat het sneller en lijken de planten sterker. Een goede toevoer van voedingsstoffen bevordert de groei, en onder matig tot sterk licht worden de kleuren mooier en de groei compacter.

Om Hygrophila corymbosa 'Siamensis' te reproduceren, snijdt u de toppen van de scheuten ca. 10 cm lang en steek ze twee tot drie centimeter diep in de bodem van uw aquarium als stekken.

Je kunt hem hier in onze online shop ook als XL-versie krijgen. Dit is vooral handig als u geen tijd heeft om te wachten tot het aquarium is ingegroeid.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Vooral aquaria die al lang niet meer bestaan en waarin de planten nog niet zo goed zijn gegroeid, zijn vatbaar voor algen. Hier raad ik aan om in de inloopfase niet veeleisende, snelgroeiende stengelplanten te gebruiken, die de voedingsstoffen rechtstreeks uit de algen halen, zodat ze niet in de eerste plaats naar boven komen. De Hygrophila corymbosa 'Siamensis' is zeker een van de planten die ik hiervoor kan aanbevelen.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Hygrophila corymbosa "Siamensis" XL

4 recensies in andere talen

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
5 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

5 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 4 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder