Anubias Hygrophila corymbosa 'Siamensis'

Thaise waterliefhebber

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De minder veeleisende stengelplant Hygrophila corymbosa 'Siamensis', de Thaise waterliefhebber, komt uit Zuidoost-Azië. De plant, die 40 tot ca. 60 cm hoog wordt, is perfect voor de achtergrond van het aquarium en verdraagt zacht tot hard water.

De in de aquariumhobby zeer populaire Thaise watervriend Hygrophila corymbosa 'Siamensis' is een aquariumklassieker uit Zuidoost-Azië. U kunt de snelgroeiende stengelplant optimaal gebruiken voor de bestrijding van algen, omdat deze niet veeleisend is en veel voedingsstoffen verbruikt, die dan niet meer beschikbaar zijn voor de vervelende algen.

Deze robuuste, mooie aquariumplant wordt vrij hoog en kan daarom op de achtergrond in het aquarium gehouden worden. De Thaise waterliefhebber vertakt zich bij regelmatig snoeien mooi en wordt dan mooi bossig en compact.

Het grote, brede, lichtgroene blad van de Thaise waterliefhebber is gewoonweg prachtig in combinatie met waterplanten met fijner blad. Als Hygrophila corymbosa 'Siamensis' veel licht krijgt en goed wordt bemest in het aquarium, krijgen de scheutpunten een mooie bronskleur.

De Thaise waterliefhebber kweekt ook zonder CO2 bemesting, met CO2 gaat het sneller en de planten leken sterker. Een goede toevoer van voedingsstoffen bevordert de groei van de zware feeder, en onder matig tot sterk licht worden de kleuren mooier en de groei compacter.

Om Hygrophila corymbosa 'Siamensis' te vermeerderen, snijdt u de toppen van de scheuten ca. 10 cm lang af en steekt u deze twee tot drie centimeter diep als uitlopers in het substraat van uw aquarium.

Je kunt de Thaise watervriend hier in onze online shop ook als XL-versie krijgen. Dit is vooral handig als u geen tijd heeft om te wachten tot het aquarium groeit.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Vooral aquaria die er al lang niet meer zijn en waarin de planten niet goed groeien, zijn vatbaar voor algen. Hier raad ik aan om in de inloopfase niet veeleisende, snelgroeiende stengelplanten te gebruiken, die de voedingsstoffen direct uit de stomme algen stelen, zodat ze niet eens goed omhoog komen. De Thaise waterliefhebber is zeker een van de planten die ik hiervoor kan aanraden.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Hygrophila corymbosa 'Siamensis'

2 recensies in andere talen

4,6 van 5 sterren
5 Sterren
4 (80%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
1 (20%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

5 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 2 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder