Anubias Echinodorus palaefolius

Stijfbladige kikkerlepel

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De gemakkelijk te verzorgen stijfbladige zwaardplant Echinodorus palaefolius is ook wel bekend als Echinodorus palifolius. Hij komt uit Zuid-Amerika en houdt van zacht tot hard water. De rozetplant, die 20 tot ca. 40 cm hoog wordt, komt goed tot zijn recht in de middengrond op de achtergrond van een aquarium.

Echinodorus palaefolius, de stijfbladige zwaardplant, heeft opvallend stijve, vrij rechtopstaande bladstelen waarop de frisgroene, relatief grote bladeren zitten. Als wortelvoeder heeft Echinodorus palaefolius een zeer voedingsrijk substraat nodig dat een goede dikte van 10 cm dient te hebben zodat het wortelstelsel voldoende ruimte heeft om goed te groeien.

Deze mooie grote aquariumplant is een pronkstuk voor de achtergrond in het aquarium. Het wordt behoorlijk uitgebreid en heeft wat ruimte nodig. Het is vooral mooi in open aquaria, waar de bloeiwijzen dan boven het wateroppervlak kunnen groeien.

Op deze bloeiwijzen zitten de dochterplanten, waarmee Echinodorus palaefolius zich voortplant. U kunt deze kinderen eenvoudig verwijderen en gebruiken als u Echinodorus palaefolius gericht wilt vermeerderen.

De stijfbladige zwaardplant is vrij gemakkelijk te verzorgen en levert u niet veel werk op. Het heeft een behoorlijke toevoer van voedingsstoffen via de wortels nodig, maar niet per se extra CO2-bemesting. Zelfs onder matig licht groeit het zeer snel en goed. Echinodorus palaefolius kan probleemloos in zacht tot hard water worden verzorgd.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
De stijfbladige Echinodorus is een prachtige solitaire voor grote aquaria en vooral voor Zuid-Amerikaanse tanks. Ze wordt behoorlijk sterk en heeft behoorlijk wat ruimte nodig om haar volle schoonheid te ontwikkelen.

Oorsprong: Amerika
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Echinodorus palaefolius

3,0 van 5 sterren
5 Sterren
0 (0%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
1 (100%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder