Anubias Cryptocoryne costata

Witachtig water kopje

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De relatief eenvoudig te onderhouden Cryptocoryne costata is ook commercieel te vinden onder Cryptocoryne albida en behoort tot de Cryptocoryne crispatula-groep. De witachtige waterkelk komt oorspronkelijk uit Myanmar en Thailand en verdraagt zacht tot hard water. De 15 tot 20 cm hoge rozetvormende rozetplant komt goed tot zijn recht op de voorgrond tot midden in het aquarium.

Het vormt smalle, lancetvormige, lichtgroene bladeren met een licht golvende bladrand, die op smalle, groene bladstelen zitten. Dit maakt het perfect voor de voorgrond in het aquarium, waar het gazons losmaakt en zelfs als gazonplant kan worden gebruikt.

Cryptocoryne costata is een prachtige aquariumplant met een deels witachtig en gedraaid schutblad, waarvan de binnenkant grijswit van kleur kan zijn en paarse stippen heeft. Het is een rozetplant qua groeiwijze. Met CO2 en een goede toevoer van voedingsstoffen groeit hij bij middelhoog licht iets sneller dan in low-tech aquaria en doet hij het goed in zacht tot middelhard water. Omdat hij zijn voedingsstoffen ook via de wortels opneemt, moet hij direct na het planten en daarna met regelmatige tussenpozen worden voorzien van wortelmest.

Cryptocoryne costata reproduceert door dochterplanten aan de basis van de rozet. Gewoon knippen en planten, dat is alles. Niet echt moeilijk, maar omdat de plant zo langzaam groeit, heb je toch geduld nodig.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met de Aquarebell Makro Spezial N bied je je Cryptocoryne costata een prima basis om mooi en krachtig op te groeien.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Cryptocoryne costata

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder