Anubias Anubias barteri var. nana

dwerg speerblad

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De Anubias barteri sp. 'nana' is nog maar kort bekend in de aquaristiek en wordt door zijn kleine formaat bijzonder gewaardeerd door aquascapers. Deze Anubias komt oorspronkelijk uit Kameroen. Deze epifyt, die slechts 8-12 cm hoog wordt, is perfect voor bevestiging aan wortels of stenen op de voorgrond of middengrond van nano-aquaria en verdraagt zacht tot hard water. De oorspronkelijke vorm van deze variant is nog niet bekend, hij wordt sinds 1970 door het bedrijf Tropica gekweekt en gedistribueerd. Anubias barteri var. 'nana' komt uit snelstromende junglestroompjes in Afrika. Andere varianten van het dwergspeerblad zijn de 'Petite' en de 'Bonsai', maar ook de 'Mini'. De stevige, donkergroene bladeren van deze langzaam groeiende, robuuste en vrij weinig veeleisende aquariumplant worden door plantenetende vissen niet snel opgegeten. Deze Anubias heeft niet veel licht nodig.

Anubias barteri sp. 'nana' groeit als epifyt. Hun wortelstok (de dikke groene onderstam) kruipt echter niet altijd over de grond, maar kan soms omhoog gaan. De onderstam wordt in Anubias niet geplant omdat deze in de grond kan rotten. Dit betekent dat u het dwergspeerblad het beste kunt vastbinden of lijmen op een aquariumwortel of siersteen. Als je alleen de zijdelings groeiende lichte wortels bedekt met grind of aarde, kun je de Anubias ook op de grond kweken, alleen de onderstam moet zeker uit het grind of de grond kijken.

De aquariumplant, die 8 tot 12 cm hoog wordt, staat zeer goed in het midden van niet al te hoge aquaria. De onderhoudsvriendelijke Anubias barteri sp. 'nana' is niet kieskeurig over waterparameters en groeit nog redelijk goed bij weinig licht. Vanwege zijn vreselijke smaak wordt Anubias beschouwd als een baarsfeest. In het aquarium is het een onderhoudsvriendelijke alleskunner! Als je hem bemest, begunstig je zijn groei, zodat hij zelfs kan gaan bloeien!

Het vermeerderen van het dwergspeerblad is net zo eenvoudig als het verzorgen: snijd gewoon een stuk met twee blaadjes eraan af en knoop het vast. Afgerond.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:

Met de Aquarebell Makro Spezial N voorzie je je dwergspeerblad van belangrijke voedingsstoffen en geef je hem een degelijke maaltijd!

Oorsprong: Afrika
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Plaatsing: Middengrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias barteri var. nana

1 recensie in een andere taal

4,0 van 5 sterren
5 Sterren
2 (40%)
4 Sterren
2 (40%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
1 (20%)
1 Sterren
0 (0%)

5 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder