Anubias Anubias Barteri var. Barteri XL

Caladiumbladig speerblad

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De zeer onderhoudsvriendelijke Anubias barteri var. 'Barteri', het breedbladige speerblad, komt uit Afrika. De 20 tot ca. 40 cm hoge plant is perfect voor het zetten van wortels of stenen in de middengrond en verdraagt zacht tot hard water.

Het prototype van vele varianten is het breedbladige speerblad Anubias barteri var. 'Barteri' uit de junglestromen van Afrika. De stevige donkergroene bladeren van deze langzaam groeiende, robuuste en vrij veeleisende aquariumplant zijn niet gevoelig voor knabbelen door plantenetende vissen. Deze Anubias heeft niet veel licht nodig.

Anubias barteri var. 'Barteri' groeit als waterlelieplant. Uw wortelstok (de groene, dikke wortelstok) kruipt niet altijd over de grond, maar kan soms omhoog gaan. De wortelstok is niet geïmplanteerd in Anubias, omdat deze in de grond kan rotten. Dit betekent dat u het Breedbladige Speerblad het beste kunt vastbinden of plakken op een aquariumwortel of siersteen. Als je de zijdelings groeiende wortels alleen bedekt met grind of aarde, kun je de Anubias ook op de grond kweken, alleen de wortelstok moet zeker uit het grind of de grond kijken.

De 20 tot 40 cm hoge aquariumplant ziet er in het midden van hoge aquaria perfect uit. De onderhoudsvriendelijke Anubias barteri var. 'Barteri' is niet kieskeurig over de waterwaarden en groeit zelfs bij weinig licht. Vanwege zijn onaangename smaak wordt de Anubias beschouwd als baarsbestendig.

De vermeerdering van het breedbladige speerblad is net zo eenvoudig als de zorg: knip een stuk met 2 blaadjes af en bind het vast. Afgerond.

Je kunt de plant ook als XL-exemplaar kopen. Deze grote moederplant is een bijzonder indrukwekkend exemplaar van Anubias barteri var. 'Barter'.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:

Met de ProHaru Rapid gel van JBL bevestigt u uw breedbladige Anubias eenvoudig en snel aan uw aquariumwortels.

Oorsprong: Afrika
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Plaatsing: Middengrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Barteri var. Barteri XL

2 recensies in andere talen

4,7 van 5 sterren
5 Sterren
2 (66%)
4 Sterren
1 (33%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

3 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 2 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder