Anubias Anubias barteri sp. 'mini'

aquarium plant

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De Anubias barteri sp. 'mini' is nog maar kort bekend in de aquaristiek en wordt door zijn kleine formaat vooral gewaardeerd door aquascapers. Het is ook verkrijgbaar onder de namen 'Petite' of 'Bonsai'. Deze Anubias komt oorspronkelijk uit West en Centraal Afrika. Deze epifyt, die slechts 3-4 cm wordt, is perfect voor bevestiging aan wortels of stenen op de voorgrond of middengrond van nano-aquaria en verdraagt zacht tot hard water. De oorspronkelijke vorm van deze variant is het dwergspeerblad Anubias barteri var. nana uit de tropische moerassige gebieden van Afrika. Anubias barteri sp. 'mini' is een soort die zeer kleine blaadjes krijgt, slechts 1 cm in doorsnee. De stevige, donkergroene bladeren van deze langzaam groeiende, robuuste en vrij weinig veeleisende aquariumplant worden door plantenetende vissen niet snel opgegeten. Deze Anubias heeft niet veel licht nodig.

Anubias barteri sp. 'mini' groeit als epifyt. Hun wortelstok (de dikke groene onderstam) kruipt echter niet altijd over de grond, maar kan soms omhoog gaan. De onderstam wordt in Anubias niet geplant omdat deze in de grond kan rotten. Dit betekent dat u het bonsai dwergspeerblad het beste kunt vastbinden of lijmen op een aquariumwortel of siersteen. Als je alleen de zijdelings groeiende lichte wortels bedekt met grind of aarde, kun je de Anubias ook op de grond kweken, alleen de onderstam moet zeker uit het grind of de grond kijken.

De aquariumplant, die tot 3 à 4 cm hoog en tot 8 cm breed wordt, staat perfect op de voorgrond van kleine nano-aquaria. De onderhoudsvriendelijke Anubias barteri sp. 'mini' is niet kieskeurig over waterwaarden en groeit nog redelijk goed bij weinig licht. Vanwege zijn vreselijke smaak wordt de Anubias beschouwd als een baarsfeest. In het aquarium is het een onderhoudsvriendelijke alleskunner! Als je hem bemest, begunstig je zijn groei, zodat hij zelfs kan gaan bloeien!

Het aanbidden van het dwergspeerblad van de bonsai is net zo eenvoudig als het verzorgen ervan: knip gewoon een stuk af waaraan twee bladeren zijn bevestigd en knoop het vast. Afgerond.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met de Aquarebell Micro Basic Iron kun je met een beetje geduld zelfs je bonsai dwergspeerblad laten bloeien!

Oorsprong: Afrika
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Plaatsing: Middengrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias barteri sp. 'mini'

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder