JBL ProScape K Macroelements, 250ml

Plantenmest

€ 9,59 € 11,99 -20%

(€ 38,36 / L, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 250ml

Bezorging uiterlijk op vrijdag, 21. juni als je bestelt voor woensdag 00:00 uur.

Nog 2 stuks op voorraad

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Kaliumplantenmest voor aquascapingaquaria
 • De dosering is afhankelijk van het verlichtingsniveau, de toevoeging van CO2 en het verbruik
 • Vitale plantengroei, voorkomt kaliumtekort: bevat extra plantaardig kalium
 • 1 fles JBL ProScape P Macroelements. Toepassing: 6 ml/100 l bij sterk licht met CO2 dagelijks, 4 ml/100 l bij zwak licht zonder CO2 wekelijks

Art. nr.: JBL-2112000, Inhoud: 250 ml, EAN: 4014162211200

Beschrijving

JBL ProScape K Macroelements is een kalium-plantenmest voor aquascaping-aquaria en voorziet planten van de voedingsstoffen die ze nodig hebben en voorkomt kaliumgebrek.

JBL ProScape K Macroelements voegt kalium toe aan het aquariumwater in de vorm van in water oplosbare kaliumzouten. Hierdoor krijgen de waterplanten de benodigde toevoer van kalium. Kalium speelt een cruciale rol in alle levensprocessen. In planten is kalium bijvoorbeeld direct betrokken bij het beheersen van de huidmondjes. Bovendien vervult kalium belangrijke functies bij het beheersen van de enzymactiviteiten in de cellen. Van de macro-elementen wordt kalium door de planten opgenomen als het derde belangrijke element, en ze kunnen meer kalium opnemen dan ze momenteel nodig hebben en in hun weefsels opslaan. In de natuur is kalium in onbeperkte hoeveelheden beschikbaar. In een met planten geaccentueerd aquarium daalt kalium echter zeer snel tot een minimum en wordt dan een beperkende factor voor de plantengroei.

Aangezien het betonverbruik niet exact kan worden voorspeld, raden wij aan om de nitraatwaarde en fosfaatwaarde regelmatig te controleren, vooral voor de volgende dosering. Het nutriëntenverbruik van alle benodigde micro- en macro-elementen is onvoorspelbaar, vooral voor sommige micro-elementen, en is sterk afhankelijk van de gekweekte waterplanten. Bij de zeer lage concentraties kunnen deze micro-elementen niet worden gemeten met in aquaria gebruikelijke tests. Het is daarom zinvol om de ophoping van afzonderlijke voedingsstoffen in beplante aquaria te voorkomen door het water regelmatig met 30-50% per week te verversen en mest toe te voegen met JBL ProScape Fe + Microelements. JBL ProScape P Macroelements kunnen veilig worden gebruikt in het aquarium met ongewervelde dieren. De mest is niet schadelijk voor garnalen, krabben en slakken.

De doseringscalculator wordt aanbevolen voor het bepalen van de exacte bemestingsbehoefte, rekening houdend met de beginwaarden van het aquariumwater.

Plantensoorten die veel voedingsstoffen opnemen via de wortels:
Echinodorus, Cryptocoryne, Vallisneria, Crinum, Nymphea

Plantensoorten die voedingsstoffen opnemen via zowel bladeren als wortels:
Ludwigia, Limnophila, Hygrophila, Alternanthera, Cabomba

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
JBL ProScape Macroelements is perfect voor aquascaping aquaria en kan uitstekend gecombineerd worden met andere meststoffen!

Merken (Fabrikanten): JBL

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor JBL ProScape K Macroelements

Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder