JBL Aquadur

Mineralen voor aquaria

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De JBL Aquadur is een onthardende zoutwaterconditioner voor het instellen van ideale waterwaarden in zoetwateraquaria.

Natuur in huis - thuis voor vissen en planten
Vissen en ongewervelde dieren moeten zich in het aquarium net zo comfortabel voelen als in de vrije natuur. Biotoopgeschikt aquariumwater beschermt de aquariumbewoners. De mineralen van de carbonaathardheid stabiliseren de pH-waarde van het aquariumwater en voorkomen zo een daling van de zuurgraad en te grote schommelingen in de pH-waarde. De carbonaathardheid moet minimaal 4-5°dKH zijn. Als de waarden te laag zijn, moet JBL Aquadur worden toegevoegd. Bij gebruik van osmosewater of regenwater is JBL Aquadur geschikt voor het toevoegen van mineralen.

JBL Aquadur is een mengsel van mineralen dat zowel carbonaathardheid als totale hardheidscomponenten bevat. De samenstelling is gebaseerd op de ionenverdeling van veel tropische wateren. JBL Aquadru is ideaal voor het veilig verhogen van de carbonaat- en totale hardheid in alle zacht water. Hierdoor wordt de buffercapaciteit vergroot, waardoor de pH-waarde wordt gestabiliseerd en een gevaarlijke zuurgraaddaling wordt voorkomen. Andere sporenelementen, die essentieel zijn voor de micro-organismen die belangrijk zijn in het aquarium, maken zacht water dat behandeld is met JBL Aquadur het ideale uitgangswater voor het houden en kweken van alle zoetwatervissen.

Voordelen van de JBL waterconditioner
De toevoeging van belangrijke minerale zouten leidt tot een snelle toename van de carbonaathardheid en stabilisatie van de PH-waarde. Vissen worden beschermd tegen een mineraaltekort en filterbacteriën kunnen optimaal hun werk doen. Constante waterwaarden voorkomen zuurdalingen.

Toepassing
Met JBL Aquadur kan elk zacht water, afhankelijk van de behoefte van de te verzorgen vis, op elke gewenste hardheid worden ingesteld, door simpelweg het poeder erdoor te roeren. JBL Aquadur is evenzeer geschikt voor water met omgekeerde osmose, leidingwater onthard door ionenuitwisseling en regenwater. JBL Aquadur is bijzonder geschikt voor het uitharden, wanneer behandeling via omgekeerde osmose of ionenuitwisseling vereist is vanwege het gehalte aan schadelijke stoffen in het uitgangswater. Bovendien heeft met JBL Aquadur behandeld water een ionenverdeling die voor de meeste tropische vissen voordeliger is dan gewoon kraanwater.

Dosering
Een maatlepel (ca. 18,75g niveau) verhoogt 100 l water met 2,5°d KH en 3,2°d GH. De geleidbaarheid wordt verhoogd met 210 microsiemens. Gedetailleerde instructies met een rekentabel zijn bij het product inbegrepen.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
JBL Aquadur stabiliseert de waterwaarden in onthard startwater.

Merken (Fabrikanten): JBL

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor JBL Aquadur

1 recensie in een andere taal

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
5 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

5 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder