Aquael Vijverfilterset KLARJET

Vijverfilter

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Vergelijkbare producten:

Aquael Vijververwarmer WINTERHOT
Aquael Vijververwarmer WINTERHOT PRO
Aquael Aquaplay Vijverfontein
Beschrijving

De KLARJET-filterset zorgt voor een effectieve mechanische en biologische filtratie en sterilisatie van water. De dichte spons verwijdert vaste onzuiverheden uit het water. In het water opgeloste stikstofverbindingen worden met succes geoxideerd door nitrificerende bacteriën die zich vermenigvuldigen op het oppervlak van biosferen. De krachtige UV-sterilisator lost het probleem van zweefalgen en schadelijke bacteriën en protozoa onmiddellijk op.

KLARJET filtersets zijn bedoeld voor montage aan de buitenzijde van vijvers. Deze oplossing heeft als voordeel dat ze goed bereikbaar is voor onderhoud. Bovendien neemt het filter geen ruimte in de vijver in die door planten en vissen zou kunnen worden gebruikt. De bus van het filter dat bij de KLARJET-filterset wordt geleverd, heeft een overloopgat om het te beschermen tegen overlopen.

Inhoud:
De standaard KLARJET-filterset bevat een filter, een compatibele AQUAEL AQUAJET PFN-pomp, een tuinslang, de handleiding en 2 jubileumclips. De KLARJET-filterset bevat ook een UV-sterilisator. Het UV-C-licht van de sterilisator bestrijdt effectief algen, bacteriën en andere ziekteverwekkers.

Wanneer het filter in werking is, stroomt het behandelde water uit de onderste openingen van het filter en in de slangen, die het terug naar de vijver transporteren.

Filter media:
Het KLARJET-filter wordt geleverd met fenolvrije sponzen en gelaagde polystyreenballen.

  • De fenolvrije spons wordt gebruikt voor mechanische filtratie. Bovendien vertegenwoordigt het een bijzonder gunstige omgeving voor de ontwikkeling van bacterieculturen die verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van biologische verontreinigende stoffen uit het reservoir.
  • De piepschuimballen hebben speciale ribbels en openingen. Hun werking is gebaseerd op de differentiatie van aërobe omstandigheden voor biochemische processen. Aan hun buitenoppervlak zijn aërobe omstandigheden gunstig voor de oxidatie van organische verbindingen.
KLARJET 5000-set KLARJET 10000-set KLARJET 15000 set
Voor vijvers tot (liter) 5000 10000 15000
Afmetingen (cm)
(BxDxH)
60x33x50 50x60x65 52x100x75
kabel lengte (m) 10 10 10
Aansluitdiameter (inch) 1/2-3/4-1 1/2-3/4-1 1/2-3/4-1
Werken in het water Ja Ja Ja
Werken buiten het water Ja Ja Ja
bescherming tegen oververhitting Ja Ja Ja
droogloopbeveiliging Ja Ja Ja
Inclusief UV-C-lamp UV-PS 5W UV-PS 9W UV-PS 11W
Complete set (plug & enjoy) Ja Ja Ja
voorfilter Ja Ja Ja
Inbegrepen pomp PFN 3500 PFN 3500 PFN ECO 8000

Merken (Fabrikanten): Aquael
Stroomvoorziening

recensies in Nederlands voor Aquael Vijverfilterset KLARJET