Anubias Lobelia cardinalis

kardinaal lobelia

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De minder veeleisende stengelplant Lobelia cardinalis, de kardinaal lobelia, komt uit Noord-Amerika en Zuid-Amerika. De aquariumplant, die 10 tot ca. 30 cm hoog wordt, is perfect voor de middengrond van het aquarium en verdraagt zacht tot middelhard water. Geschikt voor koudwaterbaden.

Naar onze mening is de niet zo bekende kardinaal lobelia Lobelia cardinalis uit Noord- en Zuid-Amerika een geweldige aquariumplant - het is trouwens de enige lobelia die het tot aquaristiek heeft gemaakt. De stengelplant, die vrij laag blijft, groeit vrij langzaam.

De kardinaal Lobelia is zeer gemakkelijk te houden in het aquarium en dankt zijn naam aan de kleur van de scharlakenrode bloemen en het rode blad. Het vertoont deze kenmerken echter alleen in de landvorm, onder water zijn de elliptische bladeren van de kardinale lobelia lichtgroen.

De kardinaallobelia heeft niet per se een extra toevoer van CO2 nodig, maar bij koolstofbemesting worden de stelen sterker en zijn de bladkleuren intenser en helderder.

Om deze bijzondere aquariumplant te vermeerderen, kun je de toppen van ongeveer 10 cm lange scheuten afknijpen en deze voor een nieuwe groep Lobelia cardinalis eenvoudig enkele centimeters diep in het grind of de aarde in het aquarium steken.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
In een ondiepe open bak kun je de kardinaal lobelia uit het water laten groeien. Dan wordt hij veel groter dan de onderwatervorm en kan hij zijn prachtige felrode bloemen zetten - een waar lust voor het oog. Je kunt Lobelia cardinalis ook als gewone vaste plant in de tuin kweken, hij is zelfs winterhard op beschutte plekken met een afdekking ter bescherming tegen vorst.

Oorsprong: Amerika
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Plaatsing: Achtergrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Lobelia cardinalis

1 recensie in een andere taal

2,0 van 5 sterren
5 Sterren
0 (0%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
1 (100%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder