Anubias Hygrophila polysperma

Indiase waterliefhebber

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De minder veeleisende stengelplant Hygrophila polysperma, de Indiase waterliefhebber, komt uit Zuidoost-Azië. De plant, die 40 tot ca. 60 cm hoog wordt, is perfect voor de achtergrond van het aquarium en verdraagt zacht tot hard water.

De onderhoudsvriendelijke Indische watervriend Hygrophila polysperma, die in de aquaristiek zeer populair is, is ideaal voor beginners. Je kunt de ultrasnel groeiende stengelplant uit Zuidoost-Azië gebruiken om algen te bestrijden. Het is niet veeleisend en grijpt de voedingsstoffen weg van de algen.

De winterharde, knap ogende Indian Aquatic wordt vrij hoog, maar reageert heel goed op snoeien. Bij regelmatig snoeien zal de Hygrophila zich super vertakken en compact en bossig worden.

Het smalle, ovale blad van de Indische watervriend is fel lichtgroen. Bij veel licht wordt de plant compacter en verkleuren de scheuttoppen brons naar roodachtig. De Indiase waterliefhebber heeft geen CO2-bemesting nodig om te groeien, maar met CO2 zien de planten er sterker uit en zijn de kleuren beter.

Om uitlopers van Hygrophila polysperma te maken, knijpt u 10 cm lange scheutpunten af. Plak ze een beetje uit elkaar in het aquariumgrind om een nieuwe groep te maken.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Algen in het aquarium zijn super irritant, maar snelgroeiende stengelplanten die concurreren met de algen kunnen worden gebruikt om ze in bedwang te houden en in toom te houden. Dit is erg belangrijk, vooral in nieuw ingerichte aquaria. De extreem snelgroeiende Indische waterliefhebber is hiervoor zeker een aanrader.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Hygrophila polysperma

4,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (50%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
1 (50%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

2 Beoordelingen

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder