Anubias Hydrocotyle verticillata

Levendige waternavel

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De gemakkelijk te verzorgen waternavel Hydrocotyle verticillata komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Afrika. De aquariumplant houdt van zacht tot middelhard water. De bodembedekker, die 3 tot ca. 15 cm hoog wordt, komt goed tot zijn recht op de voorgrond of middengrond van het aquarium. Geschikt voor koudwaterbaden.

De kronkelende waternavel Hydrocotyle verticillata groeit kruipend. Hoewel de scheuten vrij lang kunnen zijn, worden de paddestoelachtige ronde groene bladeren van deze waternavel slechts 3 tot 15 cm hoog. De stengelbasis bevindt zich in het midden van het blad. Deze klimplant is zeer geschikt voor het creëren van een jungle inrichting in het aquarium of om de voorgrond wat losser te maken.

Hydrocotyle verticillata reproduceert via zinkers. De lange, laaggelegen scheuten vormen wortels op de knopen. De uitlopers van de gewortelde dochterplanten knip je eenvoudig met de schaar af en plant ze opnieuw.

Hydrocotyle verticillata groeit goed in zacht tot middelhard water. CO2 is logisch omdat de plant dan veel beter groeit. Een goede toevoer van voedingsstoffen en met name een goede toevoer van ijzer zijn ook nuttig, zodat de hoed-champignonplant lang mooi blijft. Onder intens licht blijft de kronkelende waternavel mooi compact.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met de ongebruikelijk gevormde waternavel Hydrocotyle verticillata kun je prachtige vormen in het aquarium of aquascape brengen. Zijn ongewone groeiwijze is een echte blikvanger.

Oorsprong: Amerika
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd
Plaatsing: Voorgrond, Middengrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Hydrocotyle verticillata

1 recensie in een andere taal

4,7 van 5 sterren
5 Sterren
2 (66%)
4 Sterren
1 (33%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

3 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder