Anubias Hemianthus callitrichoides 'Cuba' CUP

Cuba parelmoer

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De wat veeleisender en zeer fraaie Cubaanse dwergparelmoer Hemianthus callitrichoides 'Cuba' komt uit Zuid-Amerika. De langzaam tot middelsnel groeiende aquariumplant houdt van zacht tot hard water. De bodembedekker, die 3 tot ca. 5 cm hoog wordt, komt goed tot zijn recht op de voorgrond van het aquarium en kan zelfs worden vastgebonden.

De mooie lichtgroene Cubaanse Parelmoer Hemianthus callitrichoides 'Cuba' is de kleinste stengelplant ter wereld. De korte scheuten met de kleine, bijna ronde, lichtgroene bladeren maken het een prima bodembedekker voor de voorgrond. Verdeel voor het planten de portie in kleinere stukjes. Kuba dwergparelmos heeft zeer fijne stelen die je nauwelijks afzonderlijk kunt planten zonder ze te beschadigen.

Om het Kuba dwergparelkruid te vermeerderen, kun je de kussens ook gemakkelijk in meerdere stukken verdelen. Het is het gemakkelijkst als je een pincet gebruikt om de kleine secties te planten.

De zeer kleinbladige Kuba dwergparelmoer Hemianthus callitrichoides 'Cuba' groeit uitstekend in zacht tot hard water. Voor een goede ontwikkeling en compacte groei heeft hij zeker een toevoer van CO2 en matig tot sterk licht nodig. Dan groeit de Kuba dwerg parelmoer mooi laag langs het substraat en blijven de kussens compact.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Als de korte wortels van de Kuba dwergparelmoer niet aan het substraat van uw aquarium willen plakken, kunt u ofwel een laagje fijner poeder over de aarde doen (indien u aarde gebruikt), waarin de fijne wortels zich beter kunnen vasthouden - of je knoopt de dwergparelmoer helemaal vast, stap gewoon op een plat rotsblok. Vanuit dit solide anker kan hij vervolgens in alle rust uw aquariumbodem verankeren.

Oorsprong: Amerika
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd
Plaatsing: Voorgrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Hemianthus callitrichoides 'Cuba' CUP

2 recensies in andere talen

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
4 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

4 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 2 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder