Anubias Eleocharis acicularis

naald richels

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De gemakkelijk te onderhouden naaldprik Eleocharis acicularis wordt wereldwijd gedistribueerd. Ze houdt van zacht tot hard water. De grasplant, die 5 tot ca. 10 cm hoog wordt, komt op de voorgrond van het aquarium echt tot zijn recht.

De fijne, lichtgroene halmen van de naaldbies Eleocharis acicularis worden slechts 5 tot 10 cm hoog en zijn daarom perfect geschikt voor beplanting op gazons in het aquarium en als voorgrondplant. De halmen groeien min of meer strak rechtop.

Eleocharis acicularis plant zich vrij snel voort via uitlopers en vormt daardoor na verloop van tijd een heel mooi, dicht gazon op de voorgrond van het aquarium. Je kunt de uitlopers afsnijden met een scherpe schaar en ze opnieuw planten voor gerichte vermeerdering.

Eleocharis acicularis verdraagt zacht tot middelhard water, extra CO2 bemesting bevordert een goede groei, maar is niet absoluut noodzakelijk. Bij fel licht blijft de naaldwind compacter en wordt hij niet zo hoog, maar matig licht is voldoende om goed te groeien.

Voordat u gaat planten, moet u de naaldranden tot ongeveer 1-2 cm inkorten. Hij laat sowieso zijn naaldvormige bladeren vallen als hij in nieuw water komt, dus je bespaart jezelf het gedoe van het vissen op dode stengels en de planten ontkiemen sneller nieuwe.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
De lichtgroene naaldbies Eleocharis acicularis groeit goed en zijn uitlopers maken het gazon snel erg dicht. Uiterlijk wanneer de naaldrand in een tweede laag begint te groeien, dient u deze schoon te maken.

Oorsprong: Wereldwijd
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Eleocharis acicularis

1 recensie in een andere taal

2,0 van 5 sterren
5 Sterren
0 (0%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
1 (100%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder