Anubias Echinodorus quadricostatus 'magdalenensis'

dwerg zwaard plant

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De relatief gemakkelijk te verzorgen dwergzwaardplant Echinodorus quadricostatus 'magdalenensis' uit Zuid-Amerika komt ook in de handel voor als Helanthium bolivianum 'quadricostatus'. Ze houdt van zacht tot hard water. De rozetplant, die 5 tot ca. 10 cm wordt, komt op de voorgrond van het aquarium goed tot zijn recht.

De dwergzwaardplant Echinodorus quadricostatus 'magdalenensis' is nu toegewezen aan een nieuw geslacht en heet nu Helanthium bolivianum 'quadricostatus'. Hij blijft met 5 tot 10 cm vrij klein en is daarom ideaal als voorgrondplant. Hun lichtgroene bladeren gloeien letterlijk in het aquarium.

Echinodorus quadricostatus 'magdalenensis' plant zich voort via uitlopers en maakt daardoor na verloop van tijd de voorgrond in het aquarium echt dicht. De uitlopers kunnen ook worden gescheiden en opnieuw worden geplant voor gerichte vermeerdering.

Echinodorus quadricostatus 'magdalenensis' is een wortelvoeder en heeft een wortelbemesting in het aquarium of substraatbemesting nodig. Het groeit goed en de uitlopers maken het gazon snel erg dicht. Als de afzonderlijke bladeren te veel licht van elkaar opnemen, gaan ze omhoog.

Echinodorus quadricostatus 'magdalenensis' verdraagt zacht tot hard water, heeft niet per se extra CO2-bemesting nodig, maar groeit beter met een extra toevoer van koolstof. Middelmatig sterk licht is voldoende voor een goede groei.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
De dwergzwaardplant is vrij gemakkelijk te verzorgen, maar je moet zijn uitlopers van tijd tot tijd terugtrekken zodat ze niet ongecontroleerd op de voorgrond van je aquarium verspreiden en het gazon niet te dicht wordt.

Oorsprong: Amerika
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Echinodorus quadricostatus 'magdalenensis'

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder