Anubias Bacopa caroliniana

Carolina Fettblatt (Vetblad)

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De gemakkelijk te onderhouden, langzaam groeiende Bacopa caroliniana, de Carolina Fettblatt, ook wel bekend als de Large Fettblatt, komt uit Noord-Amerika. De 30 - 60cm hoge plant is perfect voor de middengrond tot achtergrond en verdraagt zacht tot hard water. Ook geschikt voor koudwatertanks.

Deze langzaam groeiende stengelplant is niet veeleisend en behoorlijk robuust en past goed in het midden of de achtergrond van uw aquarium. De grote Bacopa caroliniana hoeft niet vaak gesnoeid te worden, maar als je wilt dat hij bossig groeit en mooi vertakt, moet je af en toe een schaar gebruiken.

De iets dikkere, vlezige bladeren van deze plant zijn lichtgroen. Als het nitraatgehalte van het aquariumwater laag is, kunnen de nieuwe scheuten brons worden; als er weinig fosfaat in het water zit, heeft de plant bovenaan de neiging roze te worden.

Je hoeft niet per se gebruik te maken van CO2-bemesting, maar hierdoor groeit de plant sneller en mooier. Hij heeft een goede voeding nodig en houdt van matig tot sterk licht.

Je kunt deze plant heel gemakkelijk vermeerderen. Je stopt gesneden scheuten in de grond - dat is alles. Ze schieten daar wortel en groeien dan vanzelf met weinig onderhoud.

We bieden hier in onze online shop ook de XL-versie van Bacopa caroliniana te koop aan. Dit is een groot vetblad dat al wat groter is geworden.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Bacopa caroliniana is een prachtige stengelplant voor uw aquarium en is zelfs geschikt als wijzerplant voor de voedingswaarde van het water.

Oorsprong: Amerika
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Plaatsing: Middengrond, Achtergrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Bacopa caroliniana

1 recensie in een andere taal

4,3 van 5 sterren
5 Sterren
1 (33%)
4 Sterren
2 (66%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

3 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder