Anubias Anubias sp. 'nangi' CUP

Nangi speerblad

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De zeer gemakkelijk te verzorgen Anubias sp. 'nangi', het nangi dwergspeerblad, komt uit Afrika. De epifyt, die slechts 5 tot ca. 15 cm hoog wordt, is perfect voor nano-aquaria en op wortels of stenen in de middengrond en verdraagt zacht tot hard water.

Anubias sp. 'nangi' is een totale zeldzaamheid, moeilijk te verkrijgen. Eigenlijk komt het dwergspeerblad uit Afrika, maar de "nangi" is een hybride van twee soorten en werd gekweekt in een kwekerij. Het kleine, donkergroene blad met een lange punt is licht glanzend. Het blad is licht geknobbeld en ziet er erg interessant uit. Het Nangi-speerblad groeit vrij langzaam en is heel gemakkelijk te verzorgen.

Anubias sp. 'nangi' is een typische epifyt die je niet in de aquariumbodem mag planten. Het is beter om ze vast te binden, omdat de dikke wortelstok kan rotten in grind of aarde. Het Nangi dwergspeerblad is zeer goed te houden op wortels of aquariumstenen. Deze kleine Anubias past heel goed in het nano aquarium.

Deze absoluut ongecompliceerde Anubias 'nangi' is robuust en kan in bijna elk aquariumwater overweg, hij heeft alleen zwak licht nodig om te groeien. Anubias sp. Je kunt zelfs 'nangi' in een baarzenaquarium zetten, de vissen zullen er niet echt aan knabbelen omdat het niet lekker is.

Om het Nangi-dwergspeerblad te vermeerderen, knipt u een stuk van de wortelstok af waaraan twee of drie bladeren zijn bevestigd. Uit de sectie groeit een complete Nangi Anubias.

De beker waarin de Anubias nangi wordt afgeleverd komt uit het laboratorium. Daarin worden de planten steriel gekweekt en gekweekt zonder contact met algen en zonder de aanwezigheid van potentiële parasieten. Ze kunnen direct in het aquarium worden gezet en hoeven niet vooraf te worden bewaterd, maar zijn ook geschikt om direct in het garnalenaquarium te planten.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Deze Anubias nangi, die klein blijft, is een totale zeldzaamheid, hoewel hij er echt geweldig uitziet - dus het is een beetje onbegrijpelijk dat hij niet zo wijdverbreid is. Als oppas kun je ze het beste aan stenen of wortels trekken. Als je ze niet wilt losmaken, plak ze dan gewoon op. Dit werkt perfect met de snellijmgel ProHaru Rapid van JBL.

Oorsprong: Afrika
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Plaatsing: Middengrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias sp. 'nangi' CUP

4 recensies in andere talen

4,8 van 5 sterren
5 Sterren
8 (88%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
1 (11%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

9 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 4 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder