Anubias Anubias congensis

Congo speerblad

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Anubias 'congensis' is in de aquaristiek ook bekend onder de naam Anubias 'afzelii' en wordt vanwege zijn lage eisen zeer gewaardeerd. Deze Anubias komt oorspronkelijk van de rivieroevers van de noordwest-Afrikaanse savannegebieden. Deze epifytische plant van 30-40 cm is perfect om te binden aan wortels of rotsen in het midden of op de achtergrond van grote aquaria en verdraagt zacht tot hard water. Anubias 'congensis' groeit zowel boven als onder water in het leefgebied en groeit zelfs tot een hoogte van een meter op het land. Het is daarom ook geschikt voor terraria en paludaria. De stevige, donkergroene en elliptische bladeren van deze langzaam groeiende, robuuste en vrij weinig veeleisende aquariumplant worden niet gemakkelijk geknabbeld door plantenetende vissen. Deze Anubias heeft niet veel licht nodig.

Anubias 'congenis' groeit als epifyt. Hun wortelstok (de dikke groene onderstam) kruipt echter niet altijd over de grond, maar kan soms omhoog gaan. De onderstam wordt in Anubias niet geplant omdat deze in de grond kan rotten. Dit betekent dat je het beste kunt doen om Afzelius' Spear Blade op een aquariumwortel of decoratieve rots te binden of te lijmen. Als je alleen de zijdelings groeiende lichte wortels bedekt met grind of aarde, kun je de Anubias ook op de grond kweken, alleen de onderstam moet zeker uit het grind of de grond kijken. Dit kan soms zo dik zijn als een vinger!

De aquariumplant, die 35 tot 40 cm hoog wordt, staat zeer goed in het midden van niet al te hoge aquaria. De onderhoudsarme Anubias 'congenis' is niet kieskeurig over waterwaarden en groeit nog redelijk goed bij weinig licht. Vanwege zijn vreselijke smaak wordt Anubias beschouwd als een baarsfeest. In het aquarium is het een onderhoudsvriendelijke alleskunner! Als je hem bemest, begunstig je zijn groei, zodat hij zelfs kan gaan bloeien!

Het vermeerderen van het speerblad van Afzelius is net zo eenvoudig als het verzorgen ervan: knip gewoon een stuk af waaraan twee bladeren zijn bevestigd en knoop het vast. Afgerond.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met de Aquarebell Advanced GH Boost kun je je speermes de boost geven die het nodig heeft om nog een schep aan de groei toe te voegen.

Oorsprong: Afrika
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Plaatsing: Middengrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias congensis

1 recensie in een andere taal

4,3 van 5 sterren
5 Sterren
2 (66%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
1 (33%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

3 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder