Tetra NitratMinus Pearls, 250 ml

Nitraatverlaging

€ 21,99

(€ 87,96 / L, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 250 ml

Bezorging uiterlijk op woensdag, 24. juli

Op voorraad vanaf 22. juli

Waarom duurt het langer?

Waarom duurt het langer? Dit artikel is momenteel niet in onze voorraad, maar zal binnenkort beschikbaar zijn. Je kunt direct bestellen en het artikel wordt dan na ontvangst van de voorraad verzonden. Venster sluiten

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Om het nitraatgehalte permanent te verminderen bij het opzetten van het aquarium
 • Belangrijke algenvoedingsstof wordt onttrokken en de waterkwaliteit wordt op lange termijn verbeterd
 • Puur biologische nitraatreductie gedurende 12 maanden
 • Verbetering van de waterkwaliteit op lange termijn
 • Algengroei is beperkt
 • Eenvoudig aan te brengen door verwerking in de ondergrond

Art. nr.: TET-189188, Inhoud: 250 ml, EAN: 4004218189188

Beschrijving

Tetra NitrateMinus Pearls is een granulaat voor het substraat dat dient om het nitraatgehalte blijvend te verlagen in nieuw ingerichte zoet- en zoutwateraquaria.

Het water wordt niet mechanisch gezuiverd door een filtersysteem alleen. Voor de omzetting van ammoniak naar nitraat zijn speciale bacteriën nodig, die een grote ruimte vinden in een voldoende gedimensioneerd filtersysteem. Met het gebruik van Tetra SafeStart creëert de aquariaan optimale omstandigheden voor een goede bioactiviteit in het aquarium. Een wijdverbreide mening dat voornamelijk de bacteriën van de Nitrobacter-groep actief zijn als nitrificerende bacteriën in het aquarium is wetenschappelijk weerlegd. In natuurlijke biofilms uit aquaria kon Tetra-onderzoek de bacteriën van de Nitrospira-stam vaststellen als de belangrijkste vertegenwoordigers van nitrietreducerende bacteriën. Ammoniak, dat ook zeer schadelijk is voor vissen, wordt afgebroken door bacteriën van de geslachten Nitrospira en Nitrosomonas. De nieuwste bevindingen in de microbiologie hebben uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van SafeStart. Met Tetra Bactozym worden optimale omstandigheden voor de kolonisatie van deze belangrijke bacteriën bereikt. Het bedekt alle oppervlakken met een bacteriebevorderende biofilm waarop nitrificerende bacteriën kunnen ontstaan. Tetra Biocoryn vult deze producten aan.

Tetra NitrateMinus Pearls wordt gebruikt om het nitraatgehalte in nieuw ingerichte zoet- en zeewateraquaria permanent te verlagen. Doordat het granulaat optisch in het substraat past en continu door bacteriën wordt afgebroken, garandeert het tot 12 maanden een puur biologische nitraatreductie, wat leidt tot een verbetering van de waterkwaliteit op lange termijn. De algengroei wordt aanzienlijk beperkt door het onttrekken van voedingsstoffen. Afhankelijk van de aquariumomstandigheden is een verlaging van het nitraatgehalte van 40-50 mg/l mogelijk. Tetra NitrateMinus moet elke 12 maanden opnieuw worden gedoseerd en een aanvullende dosis tot het dubbele van de hoeveelheid is op elk moment mogelijk om de effectiviteit te vergroten.

Gebruik:
Tetra NitrateMinus Pearls wordt volgens de bijgevoegde gebruiksaanwijzing in de ondergrond verwerkt. Opnieuw doseren tot het dubbele van de hoeveelheid is op elk moment mogelijk. De regelmatige controle van het nitraatgehalte met z. B. de tetranitraattest wordt aanbevolen.

Oliver Knott beveelt aan:

Met Tetra NitrateMinus Pearls kunnen nitraten tot 12 maanden worden verminderd en gecontroleerd in nieuw ingerichte zoet- en zeewateraquaria.

Merken (Fabrikanten): Tetra

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Tetra NitratMinus Pearls

2 recensies in andere talen

3,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (50%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
1 (50%)

2 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 2 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder